Natur

Åben hede, bakker, skov, sø og godt 150 km strand er med til at forme landskabet på Djursland. Naturen ligger lige foran dig, brug den, nyd den hele året og oplev en natur du ikke finder andre steder i landet - den ægte danske natur findes på Djursland - Danmarks naturskønne næse.

Strand

Nordkysten og østkysten af Djursland er kendt for sine flotte hvide sandstrande. De er kendetegnet ved det lave vand og er derfor meget børnevenlige. Flere steder markeres det rene badevand med ”Blå Flag”. Der er desuden gode fiskemuligheder.

Skov

På Norddjursland er store dele af landskabet dækket af skovvækst. Man kan møde flere typer af både løvskove og nåleskove. Der er både bøgetræer, birketræer, lærk, fyr og gran osv. Det er lige så varieret, som jordbunden er det.

Mose og hede

Moser finder man især i midten af Djursland samt i en del af det nordlige Djursland. Moserne har været udnyttet af områdets beboere såvel i oldtiden som i nyere tid.

Hedestrækninger dækker især dele af det nordlige Djursland. Her er spændende steder at besøge for den arkæologiinteresserede og for den, der har interesse for en speciel og rig flora.

På landet

En stor del af Djurslands befolkning bor enten i landsbyer eller i landområder. Her er der meget at komme efter for turister. I mange af landsbyerne foregår der mange aktiviteter, og i landområderne kan man opleve Djurslands mangfoldige og varierede natur og kulturlandskab.