På udflugt med familien

Legepladser, parker, skove og strande – Djursland har alt det, børnefamilien har brug for til en ferie med vand, sand og leg. Tag på udflugt ved stendysserne ved Tustrup, nyd udsigten fra Thorsø Høje, bad ved de mange børnevenlige strande, tag på skovture i en af Djurslands smukke skove, find kunst i landskabet, sov i shelter på en af de mange shelterpladser – mulighederne er nærmest uendelige! 

Tustrupanlægget

Tustrupanlægget er et enestående gravkompleks fra stenalderen og består af både restaurerede jættestuer, stendysser og resterne af et kulthus. Ved parkeringspladsen findes en lille udstilling, som fortæller om områdets historie, og der er shelterplads med bålsteder.
Adresse: Gl. Fjellerupvej 10 a, 8961 Allingåbro.
Læs mere her: https://www.visitdjursland.com/stendysserne-ved-tustrup-gdk1079028

Sangstrup og Karlby Klinter

De imponerende klinter består af et 65 millioner år gammelt koralrev af bryozokalk og flint og er i alt 5 kilometer lange og nogle steder 17 meter høje. Et yndet mål for både lystfiskere og dykkere – og naturligvis for fossiljægere.
Adresse: Hjembækvej, 8500 Grenaa
Læs mere her: https://www.visitdjursland.com/karlby-sangstrup-klinter-gdk605814

Rugård skove og klint

Herregården Rugård er kendt for at have været hjemsted for én af Danmarks ivrigste heksejægere, og kører man turen fra Birkesig mod Jernhatten kommer man forbi de smukke bygninger. Herregården er omgivet af imponerende skove, som strækker sig ned mod kysten, og ved Rugård Klint hælder træerne ud mod skrænten. 

Læs mere her: https://nationalparkmolsbjerge.dk/oplev-nationalparken/udflugtssteder/rugaard-klint/

Gjerrild Klint

Lidt nord for Sangstrup og Karlby Klinter findes Gjerrild Klint, som har en helt anden geologik struktur end kalkklinterne. Klinten markerer overgangen mellem nordkystens lavvandede og sandede kystlinje og den østlige stenkyst, hvor det bliver hurtigt dybt.

Læs mere her: http://www.gjerrild.net/index.php?side=turisme-i-gjerrild

Strandene

Djursland er kendt for sine fantastiske strande og har både de lavvandede, børnevenlige strande langs hele norddkysten og den stenede kyst fra Gjerrild og hele vejen mod syd, kun afbrudt af den lange, brede sandstrand ved Grenaa.
Se mere om strandene her: http://danmarksstrandguide.dk/

Meilgaard Skov

Meilgaard Skov rummer flere kulturhistoriske spor, bl.a. Meilgaarddyngen, en 5000 år gammel køkkenmødding, hvor skaller stadig kan ses i skovbunden. I skoven findes også den stemningsfulde Skippershoved Skovkirkegård, hvor gravsten dukker op blandt træerne, og den i lokalområdet kendte bakke, Chokoladebakken. Der findes flere cykel - og vandreruter i og omkring skoven.

Læs mere her: https://www.norddjurs.dk/media/4063219/Folder.pdf

Porsbakkerne

Det lille skovområde i udkanten af Auning er et meget brugt udflugtsmål for lokale. Her er der i det bakkede terræn hyggelige gangstier, og i områdets østlige hjørne findes gynger i et stort, gammelt bøgetræ.
Adresse: Gjesingvej 10 b, 8963 Auning.
Læs mere her: http://auningby.dk/auning-bymuseum/porsbakkerne-ved-auning/

Blå Flag stationen Fjellerup

Blå Flag stationen ved Fjellerup Strand har åbent alle hverdage i skolernes sommerferie, og her kan man låne waders og grej og møde naturvejlederen. Ved Fjellerup Strand kan man desuden opleve en sælkoloni, som ses tæt på kysten.
Adresse: Klitvej 5, Fjellerup Strand, 8585 Glesborg
Læs mere her:https://kystogfjordcentret.dk/information/priser-aabningstider/

Sletterhage Fyr og Tyskertårnet

Ved Sletterhage Fyr kan solen og havet nydes, og ved fyret er der p-plads, shelterplads, ishus og offentlige toiletter. Ikke langt fra fyret findes ”Tyskertårnet”, som fungerede som tysk radarstation under 2. Verdenskrig. Herfra er en flot udsigt over Kattegat.

Adresse: Sletterhage Fyr, Sletterhagevej 58, 8420 Knebel.
Læs mere her: https://www.visitdjursland.com/sletterhage-fyr-helgenaes-gdk785519
 

Kirkeruinen i Grenaa

Gammel Grenaa Kirke findes nord for det tidligere sygehus. Ruinen består af fundamentet af kor, skib, tårn og våbenhus. Herudover er der sparsomme levninger af det kridtstensmurværk, kirken var bygget af. Kirken er én af oprindeligt 10 kirker på Djursland, som er bygget af kalksten fra klinterne.
Læs mere her: http://www.kulturpaahjul.dk/wp-content/uploads/2015/10/vandring-i-astrup.pdf

Rimsø Kirkegård og runesten

Rimsø Kirke og det omkringliggende område emmer af spændende historier. Præstegården nord for kirken er Danmarks ældste landsbypræstegård, og på kirkegården findes både en gravhøj og en runesten fra vikingetiden.
Adresse: Toresvej 4, Rimsø, 8500 Grenaa 
Læs mere her: https://www.visitdjursland.com/rimsoe-kirke-gdk605691

Kunst i landskabet

Flere steder på Djursland kan man møde kunst i landskabet. I området i og omkring Udbyhøj og Udby findes flere værker, bl.a ”Vindens Huse” af Saouli Salah og ”Vredessøjle” af Niels Pugholm. 

Dragsmur Strand og General Rye Skanse

Ved Dragsmur kan man bade på begge sider af den smalle tange til Helgenæs. Der er dog ikke børnevenligt på begge sider!
Læs mere her: https://www.visitdjursland.com/dragsmur-strand-gdk606005

Tæt ved Dragsmur kan General Rye Skanse besøges. Skansen blev brugt i Treårskrigen, og fra Helgenæs blev General Ryes tropper udskibet til Fyn.
Adresse: Olaf Ryes Vej, 8420, Knebel.

Rævhøj ved Udby

Ca. 1 km fra Udby Kirke findes en lille høj, Rævhøj, hvor madpakken kan nydes med udsigt over Randers Fjord. Parker ved kirken og nyd den hyggelige gåtur i det smukke landskab.
Adresse: Udby Kirke, Rougsøvej 268B, 8950 Ørsted

Bønnerup Havn

Den hyggelige havn ligger i et naturskønt område lige ud til Kattegat med dejlig badestrand. Her kan børn fiske krabber ved lystbådehavnen, der er mange borde/bænkesæt til madpakkespisning, og der er legeplads til de mindste ved p-pladsen.
Adresse: Vestre Mole 2, Bønnerup Strand, 8585 Glesborg
Læs mere her: http://www.boennerup-lbh.dk/

St. Sjørup Sommerby

Hver tirsdag i juli bliver pladsen omkring søen omdannet til en stor markedsplads med kræmmere, underholdning, leg, gøgl og meget mere. Oplev stemningen – den er noget helt særligt!
Sted: St. Sjørup Sø.

Læs mere her: http://stsjoerup.dk/sommerby